Mire figyeljünk oda a halolaj fogyasztásakor?

Milyen mellékhatások jelentkezhetnek a halolaj fogyasztásakor?

A maximális beviteli mennyiség halolaj fogyasztásánál napi 3 gramm. Ennél nagyobb mennyiség esetén felléphet mellékhatásként gyomorégés, laza széklet vagy vérzés léphet fel. 

A halfélék fogyasztása esetén fontos odafigyelni a halak higanytartalmára (melynek nagy részéért a vízszennyezés a felelős): minél nagyobb, minél idősebb halról beszélünk, valószínűsíthetően annál több higannyal is kell számolnunk. A legnagyobb higanytartalommal a tápláléklánc felsőbb részein található halak, a királymakréla, a kardhal, a kékúszójú tonhal, a csempehal és a  cápa rendelkeznek - értelemszerűen a legalacsonyabb értékkel pedig a tápláléklánc alján elhelyezkedő egyedek bírnak.

Az étrend-kiegészítő kapszulák, tabletták és egyéb készítmények fogyasztása előtt alapvetően mindig érdemes kikérni kezelőorvosunk véleményét! Az alábbiak esetén azonban különösen fontos, hogy egyeztessünk, mivel nagyobb a mellékhatások kialakulásának esélye!

Figyelmeztetések a halolaj fogyasztása előtt

A halolaj számos jótékony, egészségvédő hatással rendelkezik, egyes egészségügyi tényezők és állapotok esetén fontos különösen odafigyelni a megfelelő mennyiség (sem túl sok, sem túl kevés) fogyasztására. Lássuk, mely irányelvekre figyeljünk oda! 

Várandósság és szoptatás alatt, továbbá gyermekkorban kerülendő a fentebb felsorolt, magas higanytartalmú halfélék fogyasztása. Szintén érdemes odafigyelni a halolaj megfelelő mennyiségben történő fogyasztására májproblémák, cukorbetegségbipoláris zavar, alacsony immunválasszal rendelkezők (pl. HIV, AIDS), családi adenomatózus polipózis, továbbá a szabálytalan szívbeültetés szabályozására beépített műszer viselése esetén.

A fentieken kívül a halfélékre és a tenger gyümölcseire való allergia esetén továbbá magasabb a halolajra való allergia esélye is.

A felsoroltak esetén mindenképpen kérje ki orvosa véleményét a megfelelő beviteli mennyiség meghatározásában!

Egyéb gyógyszerek

A halolaj fogyasztásakor fontos figyelembe venni továbbá az esetleges kereszthatásokat. Bizonyos gyógyszerek esetén ennek nagyobb az esélye (vérnyomáscsökkentők, fogamzásgátlók, cikloszporin-tartalmú gyógyszerek stb.), egyes medicináknál (pl. véralvadást gátló gyógyszerek) kisebb - így amennyiben valamilyen gyógyszert szed, kérje ki kezelőorvosa véleményét a halolaj fogyasztásáról!

Halolaj termékek ITT

GAL Halolaj Omega3 250ml3400mg

GAL Halolaj Omega3 250ml 3400mg

A GAL Halolaj Omega-3 jól hasznosuló, természetes formájában tartalmazza az omega-3 teljes spektrumát koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt.

Ár: 6132 Ft
Megnézem

Jutavit Omega-3 halolaj1200 mg + E-vitamin kapszula 100 db

Jutavit Omega-3 halolaj 1200 mg + E-vitamin kapszula 100 db

A JutaVit Omega-3 pro mélytengeri halolaj kapszula nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen EPA és DHA zsírsavakat.

Ár: 3295 Ft
Megnézem

GAL Omega-3 Ecolágyzselatin kapszula 60 db

GAL Omega-3 Eco lágyzselatin kapszula 60 db

Idegrendszer javítása, szív- és érrendszer javítása, gyulladások csökkentése, bőr és a haj egészségének megőrzése.

Ár: 5590 Ft
Megnézem
Újdonság

Caleido Halolajkoncentrátum gélkapszula 60 db

Caleido Halolaj koncentrátum gélkapszula 60 db

Kapszulánként 530 mg halolaj - 149 meg EPA- és 101 DHA-zsírsav tartalommal.

Ár: 2350 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!