Halolaj egészségügyi hatásai

A szív- és érrendszeri betegségek egy dologban nagyon hasonlítanak, ez pedig nem más, mint a krónikus gyulladás, mely az érfalak megvastagodásához, megkeményedéséhez vezet. A halolaj azonban képes mindezt megakadályozni. A hogyanra pedig a kutatók több, mint 20 évig keresték a választ, ám csak mostanában került napvilágra a halolaj gyógyhatásának mechanizmusa.

sziv-errendszer

A legelső megfigyelés az volt, hogy az Északi-sarkon élő eszkimó törzsek nem ismerik a gyulladásos megbetegedéseket: ők sosem betegszenek meg, sosem éri el őket olyan betegség, mint az érfalak elzáródása, a stroke vagy a vastagbélgyulladás és a Crohn betegség. Az is köztudott, hogy az eszkimók rengeteg halat és tengeri emlőst fogyasztanak. Vagyis a táplálkozásuknak köszönhetően egészségesek. Hasonló a helyzet a japánoknál is, így joggal merült fel a kérdés, hogy miért kisebb az eszkimóknál és a japánoknál a cukorbetegség, a psoriasis, az autoimmun, a gyulladásos megbetegedés, az allergia, a daganatos megbetegedés előfordulása, mint más népcsoportoknál.

A kutatások megvizsgálták az eszkimók és a japánok táplálkozási szokásait, majd megfigyelték, hogy mindkét népcsoport életében nagyon fontos szerepet játszanak a tengeri élőlények, halak fogyasztása. Tehát a kutatók szeme ezekre az állatokra irányult, összetevőiket és azok hatásait vizsgálták. Végül arra jutottak, hogy az olaj, mely omega-3 zsírsavakban igen gazdag, járul hozzá az eszkimók és a japánok hosszú életéhez.

A halolaj gyógyhatásának pontos mechanizmusa eddig ismeretlen volt a kutatók számára, új vizsgálatok azonban segítettek megfejteni a titkot. Egy szintetikus halolajszármazék rövidesen gyulladásgátló gyógyszerré válhat. A halolajról köztudott, hogy sok betegség kezelésében hatásos.

Természetesen még sok vizsgálatra van szükség, hogy az Omega 3 zsírsavaknak a gyulladásos bélbetegségekre gyakorolt kedvező hatását bizonyítsák.

Halolaj omega-3 tartalma, mint a a szív és érrendszer karbantartója

A mai világunkban szinte rettegünk a telített zsíroktól, mivel komoly szív- és érrendszeri problémákat hozhatnak magukkal. A halolaj szinte az egyetlen, melyet még a kardiológusok is szeretnek. Német kutatók most arra jöttek rá, hogy a halolajban levő omega-3 zsírsavak nemcsak a szívet tartják karban, hanem napi fogyasztása lelassíthatja az artériák falának beszűkülését és megkeményedését.

Az Annals of Internal Medicine orvosi folyóirat tette közzé a müncheni kutatók azon kutatását, melyben azt vizsgálták, hogy napi egy halolaj kapszula fokozhatja a szív vérellátását, így hatékony segítséget jelent az érelmeszedésben szenvedők számára.

A kutatók egy 233 fős csoporttal dolgoztak két éven keresztül. A csoport egyik része naponta elfogyasztott egy kapszula halolajat, a többiek placebót kaptak. A halolajat fogyasztóknál kevesebb volt a szívkoszorúér-komplikáció, mint a placebo-csoportnál. A társaságból csak 2 embernek voltak komplikációi, míg a másik csoportban 7 embernél figyelhettek meg rendellenességeket.

Az még nem tisztázott ugyan, hogy a halolaj hogyan fejti ki jó tulajdonságát, ám a tudósok úgy gondolják, hogy az elzáródott ereket képes felszaadítani. A dr. Clemens von Schacky vezette német kutatócsoport röntgenfelvétellel vizsgálta meg a betegek szívartériáit és arra jutottak, hogy a halolajat szedő csoport artériáiban átlagosan több hely volt a véráram számára. A halolajat szedő csoportban 14 betegnél megállt az artérián a lerakódás képződése.

Dr. Robert Vogel, a baltimore-i University of Maryland kardiológusa is egyetértett azzal, hogy az omega-3 zsírsav és a halolaj igen jó kiegészítője lehet a szívbetegek kezelésének. Ezenkívül kifejtette azt is, hogy a halolaj korrigálja a szívritmuszavarokat is, emellett vérhígító hatása is van. Minden valószínűség szerint olyan kémiai változásokat is előidéz az erekben, amelyek elősegítik azok tágulását.

GAL Halolaj Omega3 250ml3400mg

-8% GAL Halolaj Omega3 250ml 3400mg

A GAL Halolaj Omega3 jól hasznosuló, természetes formájában (és nem a mesterségesen átalakított etil-észterek formájában) tartalmazza az Ω3-zsírsavak (Omega-3) teljes spektrumát koncentráltan . . .

Ár: 4590 Ft
4990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!